Welkom op mijn website

Dit is de persoonlijke website van Robert van Bregt.

Hieronder vind de meest recente berichten van mijn weblog.

Grappig. Over de jaren heen heb ik in een aantal keer geschreven over de snelheid van mijn Internetverbinding van dat moment. Nu is dat bij Ziggo 40Mbit/s download en 4Mbit/s upload. Dat is naar de huidige maatstaven niet heel veel, maar eigenlijk voldoende. Zeker omdat de meeste apparatuur in huis...

Lees verder...

Met de BreedbandAtlas kunt u de actuele breedbandsituatie opzoeken en bekijken voor alle panden in Nederland. De kaart toont op pandniveau het snelste vaste verbindingstype (koper, coax of glasvezel) voor consumentenbreedband en de hoogst leverbare internetsnelheid over die verbinding.

Bronver...

Lees verder...

De digitale Glaskaart toont op gemeenteniveau het percentage woningen dat zonder veel inspanningen (direct) aangesloten kan worden op een glasvezelkabel (inclusief de woningen die al glasvezel hebben tot in de meterkast).

Lees verder...

Op zijn weblog doet Thomas Baekdal een pleidooi voor bruikbare veilige wachtwoorden in plaats van complexe wachtwoorden. Het kraken van het wachtwoord “this is fun” duurt bijvoorbeeld ruim 2500 jaar.

Beveiligingsbedrijven en IT-specialisten vertellen ons keer op keer dat we complexe, ingewik...

Lees verder...

logo-rijksoverheidHet Ministerie van Justitie voert op dit moment een multimediale campagne rond het veilig gebruik van Internet. Een onderdeel daarvan maakt gebruik van virale marketing. Op Hyves loopt een actie, waarmee op basis van je persoonlijke gegevens een op maat gemaakt Youtube-achtig filmpje wor...

Lees verder...