Spullen

Dit is een overzicht van de spullen die ik op dit moment in mijn leven gebruik en ook aan iedereen kan aanbevelen.

Software

Online bestanden
Sync.com ∞ is een dienst voor veilige opslag van bestanden. Wat Sync bijzonder maakt, is dat zij daarvoor end-to-end-encryptie gebruiken. Dat betekent dat je bestanden voor hen volledig onleesbaar zijn. Sync synchroniseert met al je computers en apparaten. Het is extra fijn dat Sync te gebruiken is in de Bestanden app van iOS en iPadOS. (Als je via de link een nieuw account maakt, krijgen we allebei extra opslagruimte.)
E-mail, contacten, agenda’s
Ik maak al jaren met veel plezier gebruik van Fastmail ∞ voor e-mail met een eigen domein, contacten en agenda’s. Het was ongeveer de eerste dienst die me hielp wat minder afhankelijk te worden van Google en vooral Gmail.
Wachtwoordmanager
Bitwarden is een goede en populaire Open Source wachtwoordmanager. Met ruim 500 accounts is het niet meer te doen overal een ander wachtwoord te maken en dit te onthouden. De gratis variant is al behoorlijk goed, maar voor een klein bedrag krijg je extra’s voor jezelf of je hele familie. Andere goede wachtwoordmanagers zijn LastPass, 1Password en KeePassXC. Wie in het Apple ecosysteem leeft, kan ook gebruik maken van iCloud Keychain.

Als je een link met een symbool te gebruikt, ontvang ik kleine vergoeding, zonder dat het jou iets extra kost. Dat helpt me mijn hobby’s een beetje betaalbaar te houden.