Ik heb net de Onswipe plugin geïnstalleerd. Daarmee wordt je weblog op een iPad met een speciaal voor dit apparaat ontwikkeld thema bijna omgetoverd tot een sexy magazine.

Motiveren en inspireren van medewerkers is lastig. Motiveren en inspireren is een vraag om verandering. En verandering levert weerstand op. Het overwinnen daarvan vraagt heel veel inspanning, lef en uithoudingsvermogen. Op de Managementsite staat een boeiend artikel over de patronen waar je mee te m...

Thomas Goetz doet een pleidooi om de presentatie van medische gegevens volledig te herontwerpen met de patient als uitgangspunt.

Eerder deze week had ik weer zin in een bezoekje aan TED. Zo af en toe zoek ik daar een filmpje om me te laten inspireren of aan het denken te zetten. Zo stuitte ik op de lezing van Nigel Marsh, waarin hij zijn visie uiteenzet over de werk-privébalans.

Ik heb voor het eerst in maanden weer gefietst. Hartslag voortdurend te hoog, cadans lijkt wel een sinusgrafiek, gemiddelde snelheid lijkt op een toerfietsrit. Het water loopt uit de neus. Adem stokt in de keel. Verzuurde dijen. Zadelpijn.

Maar man, wat was het weer heerlijk om te fietsen.

Een h...