Gisterenavond heb ik een dialezing door Martin Fickweiler bezocht, die werd georganiseerd door de NKBV Rotterdam. Martin is met zijn klimmaatje Ronald Louman het afgelopen jaar in Groenland en Patagonië geweest en vertelde daar met veel enthousiasme over.

Martin heeft in het verleden ook d...

De Google weblog attendeert erop dat Google Local actief is. Wie bijvoorbeeld zoekt op pizza 90210 heeft de mogelijkheid om te kijken waar in Beverly Hills pizzabezorgers zijn te vinden. Ik heb nog niet kunnen ontdekken of dit ook buiten de US werkt. Jammer 🙁

Kijk, Bob is de trackback voor Pivot aan het testen… Dat belooft wat.

Neil Turner geeft aan welke servers je zou moeten pingen.

Update: de webcam is niet meer.

De bomaanslagen in Madrid van afgelopen donderdagochtend gaan mijn bevattingsvermogen bijna te boven. Je kunt het je toch haast niet voorstellen dat zoiets hier ook in Nederland kan gebeuren? Iedere dag kijk ik vanaf mijn werkplek bovenop het Centraal Station i...

Gertjan bericht over mobloggende Amerikaanse soldaten. Maar laten we “onze jongens” in Irak niet vergeten. Ook van hen zijn foto’s te bewonderen, bijvoorbeeld via de officiele site van NLDETIRAK. Hier vind je een fotogallerie van sergeant Rob Gieling en korporaal Jens Grijpstra.

Voor wie nu al wil weten wanneer hij tot 2008 de drukte wil vermijden of wie nu al zijn vakantie vast wil leggen publiceert het ministerie van OC&W een overzicht.

GroenLinks in Capelle gaat nu ook voor invoering van betaald parkeren in Capelle. Raadslid Ton van Mourik denkt dat betaald parkeren nodig is omdat Capelle de eindjes aan elkaar moet knopen. Bovendien dreigt de onroerend zaak belasting (OZB) als belangrijkste melkkoe voor de gemeente weg te val...

Naar schatting 40.000 werknemers, ongeveer 10 procent van de mensen die gebruik maken van de pc-privé-regeling, dreigen een heffing van de belasting te krijgen, die kan oplopen tot honderden euro’s. Dit is te voorkomen als werkgever en werknemer de overeenkomst over de pc aanpassen. Volgens staatsse...

Deze week las ik in Management Team een interview met Manfred Kets de Vries, auteur en docent aan het befaamde Insead in Fontainebleau. Zijn uitspraak “Onder druk wordt alles vloeibaar” is uitstekend van toepassing op mijn huidige project.

Phil Ringnalda heeft de Mozilla extensie BlogThis geschreven die een context menu toevoegd om de huidige pagina en geselecteerde tekst te bloggen met Blogger. Handig!

Direct installeren: BlogThis

404 magazine bericht, dat de hype rond weblogs wel meevalt. Slechts 7% van de internetgebruikers heeft een weblog. Weinigen plaatsen ieder dag iets nieuws.

Op zoek naar wat informatie kwam ik toevallig een artikel tegen met de titel The irrelevance of project management as a professional discipline (pdf). Als professioneel projectleider ben ik toch wel benieuwd naar de inhoud. Ga ik dus binnenkort even lezen (19 pagina’s!)