Categorieën
Geen categorie

Van Ouddorp naar Capelle

Vandaag had ik de gelegenheid om vanuit Ouddorp naar huis te fietsen. Via de kortste route is dat ruim 65 kilometer, maar ik had zin een een leuke rit. Dus heb ik met de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond via de alom bekende fietsknooppunten een route uitgezet.

De route start bij knooppunt 54 in de duinen van Ouddorp en eindigt bij knooppunt 65 in Capelle aan den IJssel, onderaan de Algerabrug. De route volgt vanaf Ouddorp de kust tot de Haringvlietbrug. Die brug brengt je dan van Goerree-Overflakkee nar Voore-Putten. Daar volgt de route opnieuw zoveel mogelijk de Noorzeekustlijn via Rockanje en Oostvoorne. Net voor de oversteek naar de Maasvlakte buigt de route dan af naar het oosten en volgt daar het Brielse Meer. Vervolgens komt de route langs Brielle, Zwartewaal, Heenvliet, Geervliet en raakt dan ook nog net even de noordrand van Spijkenisse. Daar leidt de Spijkenisserbrug naar Hoogvliet en gaat het verder langs de rivier de Oude Maas. Daar komt de route langs Poortugaal, Rhoon en uiteindelijk bij Barendrecht. Vandaar gaat het richting Rotterdam. Via de Van Brienenoordbrug en de dijk langs de IJssel eindigt de route bij de Algerabrug.

Hieronder zie je track en kun je deze downloaden zoals deze door de Fietsrouteplanner is gemaakt. Het bestand bevat de track, maar ook waypoints van alle knooppunten waar je langs komt. De officiële track is ruim 91 kilomter lang, maar ik heb er van deur tot deur uiteindelijk 88 gemaakt.

Download: Van Ouddorp naar Capelle aan den IJssel

[osm_map lat=”51.877″ long=”4.247″ zoom=”10″ width=”600″ height=”450″ gpx_file=”http://robert.vanbregt.net/wp-content/uploads/2012/08/VanOuddorpNaarCapelle.gpx” gpx_colour=”red” map_border=”thin solid black” control=”scaleline” theme=”ol” type=”Mapnik”]


Door Robert

Ervaren projectmanager. Echtgenoot en vader. Liefhebber van computers, technologie en wetenschap. Buitensporter. Privacy-voorvechter. Rotterdammert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *