Categorieën
Geen categorie

Mijn Mac OS X Freeware en Opensource Software

De Mac komt standaard met een enorme hoeveelheid meer en minder nuttige applicaties. Maar wie (net als ik) zijn computer voor meer dan alleen maar een beetje surfen, emailen, chatten en briefjes schrijven gebruikt, moet al snel op zoek naar wat meer programma’s. En zoals een echte Hollander dat doet, moeten die ook gratis zijn.

In vervolg op mijn bericht over freeware applicaties heb ik een overzicht gemaakt van de verschillende Mac OS X applicaties die ik uit het enorme aanbod heb geselecteerd.

Adium
Adium is een client voor chatten en instant messaging. Het ondersteund ondermeer MSN, Yahoo, GoogleTalk, Jabber, ICQ, AIM. Adium ondersteund tekst messaging en audio. Video wordt nog niet ondersteund.

Cabos
Cabos is een lichtgewicht client voor het LimeWire netwerk.

Textwrangler
Ben je op zoek naar een teksteditor die net ‘ietsje meer’ kan dan de editor van Apple, kan uitstekend gebruik maken van Textwrangler.

 

OpenOffice
Er is al veel over geschreven. Wie een goed en gratis alternatief zoekt voor Microsoft Office (ook beschikbaar voor de Mac) of Apple’s variant, moet OpenOffice proberen. Tot en met versie 2 was er geen goede OS X variant, maar vanaf versie 3 is er een versie die Aqua ondersteunt. Daarvoor was NeoOffice het alternatief. Dat kun je natuurlijk nog steeds blijven gebruiken.

 

Cabos
Cabos is een lichtgewicht client voor het LimeWire netwerk.

Textwrangler
Ben je op zoek naar een teksteditor die net ‘ietsje meer’ kan dan de editor van Apple, kan uitstekend gebruik maken van Textwrangler.

Skype
Wie wil bellen met vrienden in het buitenland (of dichterbij huis), kan bijna niet om Skype heen. Hoewel het een gesloten platform is, is de basisfunctionaliteit gratis. Voor aanvullende diensten moet je uiteraard wel betalen.

OpenOffice
Er is al veel over geschreven. Wie een goed en gratis alternatief zoekt voor Microsoft Office (ook beschikbaar voor de Mac) of Apple’s variant, moet OpenOffice proberen. Tot en met versie 2 was er geen goede OS X variant, maar vanaf versie 3 is er een versie die Aqua ondersteunt. Daarvoor was NeoOffice het alternatief. Dat kun je natuurlijk nog steeds blijven gebruiken.

Door Robert

Ervaren projectmanager. Echtgenoot en vader. Liefhebber van computers, technologie en wetenschap. Buitensporter. Privacy-voorvechter. Rotterdammert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *