Categorieën
Geen categorie

Dr. Seuss

Kat met de hoed Groene eieren met ham Een vis twee vissen heel veel vissen Dans op Jans

Nostalgie. Dat is het. Toen ik nog een kleine jongen was, liep ik weg met het boek “Visje een, visje twee, visje, visje in de zee” van Dr. Seuss. Nergens meer te koop, behalve via Marktplaats.nl. Maar er is nu een nieuwe vertaling op de markt van een viertal boeken:

Geweldig nieuws voor alle Dr. Seuss-fans in Nederland: de eerste leesboekjes komen terug! Ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van Theodor Seuss Geisel, beter bekend als Dr. Seuss, brengt Gottmer komend voorjaar vier Dr. Seuss-titels op de Nederlandse markt.

In 1956 nam Theodor Seuss Geisel 220 woorden, zette ze op rijm en vormde zo een meesterwerk voor beginnende lezers. Nu, bijna 50 jaar later, is The Cat in The Hat een van ’s werelds bestverkochte kinderboeken ooit en is Dr. Seuss met name in het Engels sprekende deel van de wereld een van de meest gelezen kinderboekenschrijvers. Op de ‘All Time Bestselling Children’s Books List’, gepubliceerd door Publishers Weekly, staan de vier titels die Gottmer dit voorjaar uitbrengt op respectievelijk nummer 4, 9, 13 en 16, en van de eerste veertig titels op deze ranglijst zijn er maar liefst tien van Dr. Seuss!

Bette Westera zorgt er met haar spiksplinternieuwe vertaling voor dat in Nederland een nieuwe generatie beginnende lezers kennis kan maken met de creaties van Dr. Seuss. Bette Westera (1958) won voor eigen werk tweemaal een Vlag & Wimpel van de Griffeljury, en vertaalde diverse boeken, waaronder de zeer succesvolle prentenboeken van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Ze heeft de geweldige uitdaging aangenomen om de wonderbare vondsten van Dr. Seuss uit het Engels te vertalen naar het Nederlands, en is daar op een bewonderenswaardige manier in geslaagd.

Alle boektitels zijn o.a. te koop via bol.com

Update: Recensie van Het Parool

Door Robert

Ervaren projectmanager. Echtgenoot en vader. Liefhebber van computers, technologie en wetenschap. Buitensporter. Privacy-voorvechter. Rotterdammert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *